'Ajax wist niet van gesprekken tussen Promes en Spartak en neemt standpunt in'

'Ajax wist niet van gesprekken tussen Promes en Spartak en neemt standpunt in'

30-01-2021 07:12
99

Ajax was niet op de hoogte van gesprekken tussen Quincy Promes en Spartak Moskou. Dat vertelt clubwatcher Mike Verweij van De Telegraaf. Promes sprak achter de rug van Ajax om met de Russische topclub.

De verhalen rond Promes en Spartak worden serieuzer. De club wil hem ophalen bij Ajax, maar: "Er is iets heel geks aan de hand", zegt Verweij in de voetbalpodcast van De Telegraaf. "Ajax en Spartak waren nog niet in gesprek, maar vrijdag is er wel contact geweest tussen de clubs. Promes sprak achter de rug van Ajax om wel al met Spartak. Dus Ajax heeft het standpunt: als hij weg wil, gaat hij maar. Maar wel voor de juiste prijs. En die bepaalt Ajax en niet Promes."

Ajax ligt er echter niet wakker van dat Promes zonder medeweten van de club sprak met Spartak. "Dat vinden ze op zich niet zo erg, want die vrijheid hebben ze wel. Officieel moet je toestemming hebben, maar Marc Overmars is daar niet heel strikt in. Dus het mag. De Russische markt is langer open dan de Nederlandse markt. Maar hij moet wel voor zondag z'n transfer afronden zodat Ajax kan anticiperen."

"Ze richten zich nu op een buitenspeler. Er worden meerdere namen genoemd, maar dat gaat pas spelen als Promes weg is", vervolgt Verweij, die niets loslaat. "Als ik nu vijf namen noem, word ik afgerekend op de vier namen die het niet worden, of misschien alle vijf niet worden. Als er nieuws is, melden we dat."