'Ik zou alleen een 'dienende speler' blijven bij PSV. Ik ken de verhalen wel'

'Ik zou alleen een 'dienende speler' blijven bij PSV. Ik ken de verhalen wel'

30-01-2021 08:25
59

Denzel Dumfries lijkt klaar voor een stap hogerop, maar de aanvoerder van PSV heeft zijn carrière zorgvuldig uitgestippeld. Dumfries geeft aan De Telegraaf aan totaal niet bezig te zijn met een vertrek uit Eindhoven.

Dumfries is bezig aan zijn derde seizoen bij PSV. Hij werd international in Eindhoven en is inmiddels ook aanvoerder. Naar verluidt staan meerdere topclubs voor hem op de stoep. "Ik ben hartstikke trots om bij PSV te spelen, voel me elke dag dat ik door het hek op De Herdgang loop bevoorrecht", zegt Dumfries tegen De Telegraaf.

"Maar ook ik heb doelstellingen. Niet dat ik daar elke dag mee bezig ben. Dat ben ik wel met de hoogste doelen bij PSV en mezelf ontwikkelen in teamverband. Een stap kunnen maken naar het buitenland zou een beloning zijn. Zoals het aanvoerderschap van PSV een beloning is voor mijn tijd hiervoor. Of ikzelf enig idee heb waar mijn plafond ligt? Neuh. Je moet jezelf geen plafond geven", aldus Dumfries.

Dumfries moest in 2018 wat scepsis overwinnen toen hij van sc Heerenveen naar PSV ging. "Als je stappen maakt, komen daar altijd vraagtekens bij. PSV, kan-ie dat wel aan? Bij Heerenveen zag ik ook dat hij soms hier of daar tegenaan loopt. Ik zou alleen een 'dienende speler' blijven bij PSV. Ik ken de verhalen wel, maar als ik daar allemaal naar ga luisteren, zou ik niet meer kunnen voetballen. Bij jezelf blijven, de dingen doen die je altijd hebt gedaan en die je goed maken. Daar geloof ik heilig in en dat zal ik altijd blijven doen."