Koeman kondigt Barça-transfer aan: 'We hopen dat hij deze maand al aansluit'

Koeman kondigt Barça-transfer aan: 'We hopen dat hij deze maand al aansluit'

30-01-2021 15:07
14

Ronald Koeman bevestigt dat hij bij FC Barcelona de beschikking krijgt over Eric García. De twintigjarige verdediger komt over van Manchester City, waar hij een aflopend contract heeft. Het is alleen nog niet duidelijk wanneer de transfer plaatsvindt.

Koeman belde onlangs met voormalig ploeggenoot en huidig City-manager Pep Guardiola. "Om hem te feliciteren met zijn vijftigste verjaardag. We hebben het niet over García gehad, want dat is mijn taak niet. We weten dat Eric sowieso volgend seizoen bij ons zal zijn. We hopen dat hij deze maand al aansluit, maar als dat niet lukt zullen we dat accepteren."

Koeman benadrukt in aanloop naar het Primera División-duel met Athletic Bilbao van zondag dat Barça in opbouw is. Jonge spelers zoals Pedri krijgen de kans van de Nederlander. "Dit is een jaar waarin zaken veranderd worden. We kiezen voor jonge spelers. Het gaat nu even niet om het winnen van zo veel mogelijk prijzen. We moeten realistisch zijn en kijken waar we vandaan komen."

Desondanks stelt Koeman dat Barça 'voor alles zal strijden'. De Catalanen staan derde in La Liga met een achterstand van tien punten op koploper Atlético Madrid, dat ook één duel minder speelde. "We weten dat we op grote afstand staan en dat het moeilijk gaat worden, maar we gaan er alles aan doen. We moeten gewoon onze wedstrijden winnen, dat is de beste manier."

Bovendien is Barcelona nog in de race in de Champions League. "Er zijn meerdere kanshebbers, er is geen uitgesproken favoriet. De ambitie moet zijn om prijzen te winnen, maar we moeten realistisch zijn."