Zetterer per direct weg bij PEC Zwolle: 'Vanwege clausule was kans aanwezig'

Zetterer per direct weg bij PEC Zwolle: 'Vanwege clausule was kans aanwezig'

30-01-2021 22:06 Laatste update: 22:08
14

Michael Zetterer verlaat PEC Zwolle per direct. Hij wordt door Werder Bremen, dat hem verhuurt aan PEC, vervroegd teruggehaald. De club uit Zwolle ontvangt daarvoor een kleine vergoeding.

Dat meldt PEC via officiële kanalen. "Het voelt wat apart om midden in het seizoen te vertrekken. Mijn tijd in Zwolle is goed geweest voor mijn ontwikkeling als speler en persoon. De afgelopen anderhalf jaar heb ik hier veel vlieguren mogen maken en heb ik me altijd gesteund gevoeld door de trainers, technisch manager en natuurlijk ook de supporters. Dat neem ik de rest van mijn carrière mee", aldus Zetterer in een eerste reactie. 

Wedden

Meer odds

Dat hij nu terug kan keren naar Werder Bremen, voelt voor hem als een geweldige kans. "Van kleins af aan is het mijn droom geweest om in de selectie van Werder Bremen te zitten. Dat is me nu, dankzij mijn periode als Blauwvinger, gelukt. Via deze weg wil ik iedereen bedanken voor al hun support. Ik heb me mede door jullie ontzettend thuis gevoeld in Zwolle."

Mike Willems, de technisch directeur van Zwolle, baalt van het vertrek van Zetterer. "Michael heeft in Zwolle een sterke ontwikkeling doorgemaakt. Dat Werder hem nu al terughaalt, is daarvan het levende bewijs. Natuurlijk is dat in eerste instantie balen voor ons, maar vanwege de clausule in zijn contract wisten we dat de kans altijd aanwezig was."