Officieel: Ajax maakt vertrek van Promes bekend en onthult transfersom

Officieel: Ajax maakt vertrek van Promes bekend en onthult transfersom

24-02-2021 13:46 Laatste update: 13:53
107

Quincy Promes heeft Ajax vlak voor het sluiten van de transfermarkt verlaten. De 47-voudig Oranje-international keert terug bij Spartak Moskou, de club waar hij tussen 2014 en 2018 al furore maakte. Dat heeft Ajax bevestigd.

Ajax incasseert een vast bedrag van 8,5 miljoen euro. Door bonussen kan dat bedrag oplopen tot elf miljoen euro. Promes was al langere tijd bezig met een transfer naar Spartak, dat er in de laatste dagen van de transferperiode ook uit wist te komen met Ajax. Zijn recente arrestatie vormt geen belemmering voor de transfer: Promes heeft permissie om naar Rusland af te reizen, heeft het Openbaar Ministerie laten weten aan VoetbalPrimeur.

De aanvaller keert na anderhalf jaar terug op vertrouwde grond: de topscorer van het Premjer Liga-seizoen 2017/2018 groeide tijdens zijn eerdere Spartak Moskou-periode uit tot publiekslieveling. "Promes is niet zomaar een speler, maar een legende", vertelde de Russische journalist Dmitry Egorov aan deze site. "Honderdduizenden of misschien zelfs miljoenen fans wachten hier op hem."

Promes had bij Ajax nog een contract tot 2024. Na een succesvol eerste jaar zakte hij echter ver weg. Promes zat de laatste wedstrijden al niet meer bij de selectie van trainer Erik ten Hag, in afwachting van een overgang naar Moskou. Promes gaat in Rusland voor 3,5 jaar tekenen.