Spaanse pers: Sevilla weigert optie in Idrissi-deal met Ajax te accepteren

Spaanse pers: Sevilla weigert optie in Idrissi-deal met Ajax te accepteren

01-02-2021 07:32 Laatste update: 08:05
104

Ajax en Sevilla lijken het nog niet honderd procent eens te zijn over de huurtransfer van Oussama Idrissi. In Spanje wordt gemeld dat de nummer vier van La Liga liever geen koopoptie wil.

Zondagavond pakten Voetbal International en De Telegraaf uit met het nieuws dat Idrissi het seizoen afmaakt bij Ajax. De Amsterdammers huren de oud-speler van Feyenoord, FC Groningen en AZ van Sevilla. Naar verluidt mét een optie tot koop, maar in Spanje klinken andere geluiden: Sevilla 'accepteert' alleen een kale huur.

Het lijkt het enige struikelblok waarover Ajax en Sevilla het nog eens moeten worden, schrijven kranten als Marca. De club uit Andalusië nam Idrissi afgelopen zomer voor dertien miljoen euro over van AZ en contracteerde hem voor vijf seizoenen.

Idrissi kwam sindsdien amper aan de bak en speelde in totaal 570 minuten, uitgesmeerd over twaalf wedstrijden. In La Liga speelde hij zelfs maar 24 minuten. Ondanks dat hij Champions League-wedstrijden speelde voor Sevilla, mag hij later deze maand voor Ajax in actie komen in de Europa League.

Idrissi wordt zo goed als zeker de opvolger van Quincy Promes, die op weg is naar Spartak Moskou. Kamaldeen Sulemana (FC Nordsjaelland) wordt ook nadrukkelijk aan Ajax gelinkt, maar de Amsterdamse club lijkt zijn komst uit te stellen naar de zomer.