Feyenoord legt in topper zwakte van PSV bloot: 'Daar hebben ze gebrek aan'

Feyenoord legt in topper zwakte van PSV bloot: 'Daar hebben ze gebrek aan'

Gepubliceerd: maandag 1 februari 2021 om 08:15ma 01-02-2021 om 08:15

Laatste update: maandag 1 februari 2021 om 08:36ma 01-02-2021 om 08:36

De pijnlijke nederlaag van PSV in De Kuip zondagmiddag kwam voor Ibrahim Afellay niet als een verrassing. De oud-speler van PSV, die zondagavond zijn afscheid als voetballer aankondigde, stelt dat Feyenoord de zwakte van PSV blootgelegd heeft tijdens de topper in Rotterdam.

PSV keek na de eerste helft tegen een 3-0 achterstand aan, terwijl de bezoekers aardige mogelijkheden kregen om zelf tot scoren te komen. De Eindhovenaren waren vooral slordig in de eindpass, wat volgens Afellay het grote probleem is bij PSV. "Ze hebben gebrek aan creativiteit", stelt de oud-middenvelder aan tafel bij Studio Voetbal.

Afellay doelt specifiek op één linie. "Vooral op het middenveld. In balbezit is PSV heel matig. Mario Götze en Cody Gakpo worden ook gemist. Feyenoord heeft de zwakte van PSV blootgelegd."

Collega-analist Pierre van Hooijdonk vindt dat trainer Roger Schmidt te veel wisselt in zijn basiselftal. De oud-spits mist vastigheden bij de nummer twee van de Eredivisie. "Ze spelen zelden met hetzelfde elftal. Wat is het vaste PSV? Ik weet het niet", luidt de analyse van Van Hooijdonk.

Door de nederlaag in De Kuip is het gat tussen PSV en koploper Ajax opgelopen tot zeven punten. De Amsterdammers hebben daarnaast een veel beter doelsaldo dan de club uit Eindhoven.  

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws