Laporta op de bres voor Messi: 'Hij is goed voor een derde van de omzet'

Laporta op de bres voor Messi: 'Hij is goed voor een derde van de omzet'

01-02-2021 15:52
32

Kandidaat-voorzitter Joan Laporta neemt het op voor Lionel Messi, nadat het megacontract van de Argentijnse ster op straat is komen te liggen. Volgens de oud-preses van de Catalanen is Messi goed voor een derde van de omzet van FC Barcelona.

Laporta stond tussen 2003 en 2010 aan het roer in Camp Nou en is nu in de race om weer voorzitter te worden. Hij stuurde Messi zondag een bericht. "Ik wilde hem steunen en heb hem geadviseerd hier geen aandacht aan te besteden", zegt Laporta tegen RAC1.

Volgens Laporta is het niet terecht dat wordt beweerd dat Barça zijn enorme financiële problemen te wijten heeft aan het contract van Messi. "Hij heeft de club niet geruïneerd", verwijst hij naar de kop van El Mundo zondag. "Dat heeft een bestuur dat sinds 2015 de financiële discipline heeft laten varen gedaan. Wij hebben een onderzoek laten uitvoeren waaruit blijkt dat Messi de club meer oplevert dan dat hij kost. Hij is goed voor een derde van onze omzet. Bij acht van de tien shirts die we verkopen staat zíjn naam achterop. Zonder Messi hadden we ook nooit zoveel gewonnen."

El Mundo meldde zondag dat Messi in 2017 een contract tekende ter waarde van meer dan 555 miljoen euro. Per seizoen kan hij zo'n 138 miljoen verdienen. "Ik zal mijn best doen om Messi bij Barça te houden. Ik heb aanwijzingen dat hij zich goed voelt in Barcelona en ​​dat hij wil blijven", verzekert Laporta tot slot.

Ook Ronald Koeman en Victor Font, concurrent van Laporta in de strijd om het voorzitterschap, namen het al voor Messi op.