Grot kiest eieren voor zijn geld en verruilt Leeds voor Duitse tweededivisionist

Grot kiest eieren voor zijn geld en verruilt Leeds voor Duitse tweededivisionist

01-02-2021 17:54
16

Jay-Roy Grot stapt over naar VfL Osnabrück. De sterke aanvaller stond onder contract bij Leeds United, maar mocht daar transfervrij vertrekken en tekent voor anderhalf seizoen in Duitsland.

Grot zat al geruime tijd op een zijspoor op Elland Road en heeft in Osnabrück een oplossing gevonden. De nummer dertien van de 2. Bundesliga heeft de Arnhemmer voor anderhalf jaar vastgelegd en hoopt dat hij de club omhoog kan brengen. "Hij heeft een indrukwekkende gestalte en met zijn speelstijl zal hij onze ploeg beter kunnen maken", zegt technisch directeur Benjamin Schmedes op de website.

In het seizoen 2015/2016 debuteerde de nu 22-jarige aanvaller in het betaalde voetbal. In het shirt van NEC maakte hij een aardige indruk en verdiende hij een transfer naar Leeds United. Daar kon hij geen vaste basisplaats afdwingen: Grot viel in 19 Championship-wedstrijden in en stond slechts één keer aan de aftrap. Sinds de promotie naar de Premier League speelde hij geen minuut meer. Tussendoor werd Grot ook nog verhuurd aan Vitesse en VVV, maar nu verlaat hij Leeds definitief.

Dinsdagavond speelt Osnabrück tegen Hannover 96, maar dan zal Grot er nog niet bij zijn.