'Gewapende vrede bij Feyenoord: Arnesen weerhield Advocaat van vertrek'

'Gewapende vrede bij Feyenoord: Arnesen weerhield Advocaat van vertrek'

03-02-2021 09:52 Laatste update: 10:25
53

Het blijft onrustig bij Feyenoord. In een uitgebreide reconstructie gaat Voetbal International in op de situatie van Dick Advocaat bij de club. De Kleine Generaal zou serieus aan opstappen hebben gedacht na de 3-0 nederlaag tegen sc Heerenveen, maar werd op andere gedachten gebracht door technisch directeur Frank Arnesen en algemeen directeur Mark Koevermans.

'Een dag na de 3-0 nederlaag bij sc Heerenveen stapt Arnesen in zijn auto en rijdt hij van Eindhoven naar het huis van Advocaat. Ook Koevermans neemt die moeite', schrijft VI. 'De technisch en algemeen directeur van Feyenoord weten dat ze voor een cruciale ochtend staan: ze moeten Advocaat zien te behouden voor de club.'

De boodschap van Arnesen en Koevermans was duidelijk: Feyenoord houdt vertrouwen in de oefenmeester. Dat nieuws bevalt Advocaat, die ook door assistenten John de Wolf, Cor Pot en Zeljko Petrovic op andere gedachten wordt gebracht. Dat was het moment dat het duidelijk was voor Advocaat. 'Hij laat zijn afscheid van het voetbal niet regisseren door een paar onwillige spelers. Als hij ten onder gaat, dan wel op zíjn manier', schrijft VI.

Een aantal spelers van Feyenoord zou het niet meer eens zijn met de werkwijze van Advocaat. Daarnaast waren de spelers niet blij met de uitspraken van de trainer na de verloren topper tegen AZ. Advocaat zei toen dat AZ een kwalitatief betere selectie heeft dan Feyenoord. Martijn Krabbendam, verslaggever van VI, gaf eerder al aan dat Arnesen en Koevermans waren gegaan met Advocaat. Dat de trainer eraan dacht om te stoppen, kwam daaruit echter niet naar voren.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal met zaakwaarnemer Guido Albers is te beluisteren op Spotify en ook te zien op YouTube!

Plaats een reactie