Roerige Feyenoord-dagen: 'Directeuren Koevermans en Arnesen bij Advocaat thuis'

Roerige Feyenoord-dagen: 'Directeuren Koevermans en Arnesen bij Advocaat thuis'

02-02-2021 17:22 Laatste update: 17:33
166

Feyenoord-watcher Martijn Krabbendam heeft dinsdag teruggeblikt op de onrust in De Kuip van de afgelopen dagen. Trainer Dick Advocaat riep zijn spelers na de blamerende 3-0 nederlaag bij sc Heerenveen bij elkaar voor crisisberaad: maar ook daarvoor had het al gerommeld achter de schermen.

Advocaats assistent Cor Pot was onlangs te gast in Dick Voormekaar, de Feyenoord-podcast van Voetbal International die Krabbendam wekelijks opneemt met auteur Michel van Egmond. "Die zei toch: de spelers van AZ hebben meer talent van die van Feyenoord? Toen moest jij namens hem excuses aanbieden", opent Van Egmond, in gesprek met Krabbendam. "Toen was Berghuis ook al naar hem toegekomen. (…) Cor had het in de kiem kunnen smoren door te zeggen: ben je wel helemaal goed bij je hoofd, met je excuses maken? Ik zeg gewoon wat ik zelf wil, jij gaat gewoon je hok in en af en toe een doelpunt maken alsjeblieft. Maar ja, zo werkt het niet..."

Nadat Feyenoord thuis met 2-3 van AZ had verloren, sprak Advocaat vergelijkbare teksten: hij liet weten dat AZ een betere ploeg met betere spelers was dan Feyenoord, maar ook dat viel niet goed. "Maandag (25 januari, red.) kwam er een groepje naar Dick Advocaat toe, om het daar even over te hebben: Berghuis, met volgens mij Nick Marsman en Jens Toornstra", aldus Krabbendam. "Dick wil natuurlijk ook de lieve vrede bewaren. Die is 73 en heeft helemaal geen zin meer in dat soort gezeik. Dus die zegt dan: ik betrok het puur op deze wedstrijd – wat natuurlijk niet waar was – toen waren ze beter, maar als ze het me na Ajax-uit hadden gevraagd, had ik het natuurlijk anders gezegd."

Vervolgens was er de midweekse uitwedstrijd in Heerenveen, waar Feyenoord kansloos met 3-0 verloor. Advocaat keek gelaten toe vanuit de dug-out. "Ik denk dat Dick op dat moment zoiets had van: zoek het maar uit", vertelt Krabbendam, die zag dat Feyenoord zich geen raad wist met een tactische aanpassing van Heerenveen. "Dan laten ze Toornstra nog even een blessure simuleren, zodat ze die spelers even naar de kant kunnen halen en zeggen: zo en zo moet het gebeuren, let er nou op en doe wat we zeggen. En het gebeurt nóg niet. Dan denk ik ook dat je als trainer zoiets hebt: tegen wie zit ik nou aan te lullen?"

Feyenoord sloot echter de rijen en won zondag met 3-1 van PSV. Tussen die twee wedstrijden in werd Advocaat echter thuis bezocht door Feyenoord-directeuren Frank Arnesen en Mark Koevermans. "Arnesen is helemaal uit Eindhoven komen rijden om met Dick te praten over de situatie. Koevermans heeft de moeite genomen. Die zitten natuurlijk niet te wachten op een trainerswissel midden in het seizoen. Maar ze vinden ook dat Dick een ander afscheid verdient na zijn carrière en alles wat hij voor Feyenoord heeft betekend", vertelt Krabbendam. Het onderhoud had effect. "Dan komt langzaam weer de straatvechter in Advocaat naar boven. Knap staaltje crisismanagement."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Spotify en te bekijken via YouTube!

Plaats een reactie