Fortuna-aanvoerder weg na keuze Ultee: 'Ik ben daar om boos om geweest'

Fortuna-aanvoerder weg na keuze Ultee: 'Ik ben daar om boos om geweest'

03-02-2021 13:04 Laatste update: 13:15
21

Hij was aanvoerder van Fortuna Sittard, maar Jorrit Smeets raakte na de aanstelling van Sjors Ultee uit de gratie en koos maandag voor een bliksemvertrek naar Almere City FC. Het laat de 25-jarige middenvelder niet onberoerd.

Smeets heeft een paar traantjes moeten wegpinken na zijn beslissing om Sittard te verruilen voor Almere. "Wij voelen ons zo thuis hier. Dat maakte het moeilijk", zegt hij tegen L1. Toch besloot hij te gaan. "Bij Almere City FC geloven ze écht in mij. Ze wilden me heel graag hebben, dat gaf de doorslag."

Een coronabesmetting en de wederopstanding van Fortuna onder Ultee nekten Smeets. Hij verloor zijn basisplaats. "Ik ben daar wel boos om geweest en teleurgesteld. Maar van de andere kant snap ik de keuze van de trainer. Het is moeilijk opboksen tegen een team dat wint. Daarom neem ik de trainer niets kwalijk. Maar pijn doet het wel."

Bij Almere City hoopt Smeets een doorstart te maken."Ik wil ze helpen met de promotie naar de eredivisie. Wie weet speel ik volgend jaar wel weer hier in dit stadion, maar dan tégen Fortuna.".