Weghorst schakelt Huntelaar-loos Schalke uit, spanning in Ligue 1 en Coppa Italia

Weghorst schakelt Huntelaar-loos Schalke uit, spanning in Ligue 1 en Coppa Italia

04-02-2021 00:10 Laatste update: 00:18
36

Wout Weghorst heeft zijn uitstekende vorm van de laatste weken ook in de Duitse beker geëtaleerd: VfL Wolfsburg ontdeed zich in de achtste finales van de DFB-Pokal van Bundesliga-hekkensluiter Schalke 04, met dank aan de winnende goal van de spits uit Borne. Sven Botman blijft op titelkoers met Lille OSC en het Nederlands getinte Atalanta Bergamo is nog altijd in de race voor de Coppa Italia-finale.

Girondins de Bordeaux-Lille OSC 0-3
De titelrace in Frankrijk blijft ongemeen spannend: Lille staat na 23 van de 38 speelrondes twee punten voor op Olympique Lyon en drie op regerend landskampioen Paris Saint-Germain. De ploeg van Sven Botman boekte in Bordeaux zijn vijfde zege op rij. Nadat er voor rust niet gescoord werd, maakten Yusuf Yazici en Timothy Weah alsnog het verschil: 0-1 en 0-2. Het slotakkoord was vlak voor tijd voor Jonathan David. Lille zag vervolgens dat de achtervolgers later op de avond geen fout maakten. PSG won thuis met 3-0 van Olympique Nîmes, Lyon won met 0-1 bij Dijon FCO.

Napoli-Atalanta Bergamo 0-0
La Dea nam het zonder de geblesseerde Hans Hateboer, maar met Marten de Roon, Robin Gosens en invaller Sam Lammers op tegen titelhouder Napoli. De gasten uit Bergamo maakten de meeste aanspraak op een overwinning, maar de Colombiaanse spits Luis Muriel stuitte tot twee keer toe op landgenoot David Ospina. Beide teams gaan op woensdag 10 februari op herhaling: dan wordt duidelijk wie Internazionale of Juventus treft in de finale.

VfL Wolfsburg-Schalke 04 1-0
Doordat Klaas-Jan Huntelaar moest afzeggen wegens blessureleed, was Weghorst de enige Nederlandse spits op het veld. De viervoudig Oranje-international had dit seizoen al zeventien officiële doelpunten gemaakt en kreeg vlak voor rust een kans om nummer achttien aan te tekenen. Dat lukte met de nodige moeite: Weghorst stuitte vanaf de penaltystip op doelman Ralf Fährmann, maar gleed de rebound alsnog binnen. Die 1-0 bleek uiteindelijk doorslaggevend. Wolfsburg-keeper Koen Casteels moest in de slotfase nog flink aan de bak, maar Schalke kwam niet tot scoren en mag zich gaan richten op zijn strijd tegen degradatie.

RB Leipzig-VfL Bochum 4-0
RB Leipzig is als nummer twee van de Bundesliga de grote favoriet in het bekertoernooi, na de sensationele eliminaties van Bayern München en Bayer Leverkusen. Die Roten Bullen hebben in elk geval de laatste acht gehaald, na een probleemloze zege op Tweede Bundesliga-club VfL Bochum. Amadou Haidara kopte al vroeg de 1-0 binnen en Marcel Sabitzer benutte op slag van rust een penalty. Yussuf Poulsen gaf de zege in de slotfase nog meer cachet met zijn 3-0 en 4-0.