'Brobbey kan Dortmund-grootverdiener Rijkhoff (16) achterna, interesse Leipzig'

'Brobbey kan Dortmund-grootverdiener Rijkhoff (16) achterna, interesse Leipzig'

03-02-2021 21:16 Laatste update: 21:30
143

Brian Brobbey is volgende seizoen mogelijk in de Bundesliga te bewonderen. De negentienjarige spits is over een half jaar transfervrij en zal dan bij Ajax vertrekken, werd eerder op de woensdag duidelijk.

Volgens De Telegraaf en Voetbal International staat Brobbey in de belangstelling van RB Leipzig, de huidige nummer twee van de Bundesliga. Als Brobbey inderdaad bij Die Roten Bullen neerstrijkt, zou het de tweede keer in korte tijd zijn dat Ajax een beloftevolle spits kwijtraakt aan een Bundesliga-club. Eerder op de woensdag maakte Borussia Dortmund de komst van de zestienjarige Julian Rijkhoff wereldkundig.

Wedden

Meer odds

Volgens de analyse van De Telegraaf valt er in het buitenland simpelweg veel meer te verdienen dan in Amsterdam. 'Hoewel Ajax tegenwoordig financieel ver gaat om toptalenten te strikken. In Amsterdam schrikken ze niet terug voor bedragen van 50.000 tot 100.000 euro per jaar voor jeugdinternationals', klinkt het. Dortmund bleek echter bereid om nóg verder te gaan voor Rijkhoff, die naar verluidt bijna vijf ton per jaar gaat verdienen bij BVB.

Het naderende vertrek van Brobbey is een 'keuze op basis van zijn gevoel', liet diens zaakwaarnemer José Fortes al weten aan het Algemeen Dagblad. "We zullen zien wat de toekomst brengt. Maar nogmaals, dat ligt niet aan Ajax."