'Alles open' in keuze tussen Oranje en Rode Duivels: 'Mogelijkheden onderzoeken'

'Alles open' in keuze tussen Oranje en Rode Duivels: 'Mogelijkheden onderzoeken'

04-02-2021 08:06
28

Pascal Struijk heeft de keuze voor Nederland of België nog niet gemaakt. Begin deze week kwam het nieuws door dat Roberto Martínez, de bondscoach van de Belgen, Struijk graag toe wil voegen aan de nationale selectie van de Rode Duivels.

"Het klopt dat we de mogelijkheden aan het onderzoeken zijn om een Belgisch paspoort aan te vragen. Dit moet natuurlijk eerst onderzocht worden alvorens Pascal überhaupt een beslissing kan maken. Alles is dus nog open", vertelt Tim Vrouwe, zaakwaarnemer van Struijk, geciteerd door De Telegraaf.

België-bondscoach Martínez heeft via de telefoon al met Struijk gesproken over een mogelijke interlandcarrière voor België. Hij heeft zowel de Nederlandse en Belgische nationaliteit en kan daardoor kiezen. Martínez wil voor de interlandperiode in maart een grote selectie oproepen en Struijk moet deel uit gaan maken van de spelersgroep.

Struijk, die zijn wedstrijden speelt voor Leeds United, heeft inmiddels een Belgisch paspoort aangevraagd. Dat heeft de Belgische voetbalbond (KBVB) in gesprek met Het Nieuwsblad al bevestigd.