Financial Times: Inter moet door coronacrisis plots op zoek naar 167 miljoen

Financial Times: Inter moet door coronacrisis plots op zoek naar 167 miljoen

05-02-2021 00:07
38

De coronacrisis heeft er flink ingehakt bij Internazionale, dat sinds enkele jaren in Chinese handen is. Volgens The Financial Times hoopt de Suning Holding op korte termijn een bedrag van circa 167 miljoen euro bij elkaar te harken, voor noodgevallen.

Inter heeft de afgelopen jaren verwoede pogingen gedaan om Juventus van de Serie A-troon te stoten en haalde dure spelers als Romelu Lukaku, Christian Eriksen, Achraf Hakimi en Nicolò Barella. Na de uitbraak van het coronavirus zijn de inkomsten echter hard teruggevallen bij de Nerazzurri. De omzet over het seizoen 2018/2019 bedroeg nog ruim 364 miljoen euro, maar viel vorig seizoen terug naar 291,5 miljoen. Inter moest uiteindelijk 102 miljoen euro aan verlies noteren.

Volgens de Financial Times moet de huidige nummer twee van de Serie A nu snel hulp van buitenaf zoeken. De Chinese Suning-groep laat zich door de Amerikaanse Goldman Sachs-bank adviseren op het gebied van fondswerving. Waarschijnlijk gaan ze door middel van het uitschrijven van aandelen op zoek naar extra investeerders, zodat de dure huishouding van de club bekostigd kan blijven worden.

Het verhaal van Inter staat overigens niet op zichzelf. De twintig rijkste clubs van Europa liepen vorig seizoen twee miljard (!) euro aan inkomsten mis.