Bayern blijft overeind in Berlijn en laat de concurrentie ver achter zich

Bayern blijft overeind in Berlijn en laat de concurrentie ver achter zich

05-02-2021 21:56 Laatste update: 22:01
7

Bayern München heeft vrijdagavond gedaan wat het moest doen. De besneeuwde uitwedstrijd bij Hertha BSC werd door een treffer van Kingsley Coman beslist: 0-1.

De koploper van de Bundesliga pakte snel het initiatief en kreeg al snel een uitgelezen mogelijkheid om op voorsprong te komen. Robert Lewandowski mocht aanleggen voor een strafschop, maar tot ieders verrassing miste de Pool. Zijn inzet kon gepakt worden door Rune Jarstein, de keeper van Hertha.

Wedden

Meer odds

Even later was het alsnog raak. Coman schoot vanaf de rand van het strafschopgebied op doel en zag dat zijn poging onderweg werd aangeraakt, waardoor Jarstein geen antwoord had: 0-1. Een cruciaal doelpunt, zo bleek later, want in het vervolg van de wedstrijd hadden beide ploegen moeite met de omstandigheden.

Het sneeuwde flink in Berlijn en boven het Olympiastadion, waardoor goed voetballen onmogelijk werd gemaakt. Het was dan ook logisch dat de ene treffer van Coman uiteindelijk beslissend was. Bayern loopt daardoor wederom uit op de Bundesliga-ranglijst. RB Leipzig, de nummer twee, staat nu op tien punten. Zij hebben wel nog een wedstrijd tegoed.