Bosz' Leverkusen herpakt zich, weer nederlaag voor Dortmund en Schalke 04

06-02-2021 17:27
20

Het Bayer Leverkusen van Peter Bosz heeft zich herpakt na nederlagen tegen VfL Wolfsburg, RB Leipzig en RW Essen. De ploeg van Bosz won zaterdagmiddag overtuigend met 5-2 van VfB Stuttgart.

Leverkusen - Stuttgart 4-2
Tegen Stuttgart was bij vlagen weer het oude Leverkusen te zien. Kerem Demirbay zorgde voor een comfortabele 2-0 ruststand. Hij scoorde na achttien minuten en deed dat na een half uur op aangeven van Leon Bailey opnieuw.

Maar helemaal zeker was Leverkusen niet. Saza Kalajdzic maakte na rust gelijk, al bracht Bailey de marge weer terug naar twee. En in de slotfase wist Leverkusen de wedstrijd in het slot te gooien door treffers van Florian Wirtz en aanwinst Demarai Gray.

Leverkusen meldt zich weer op de vierde plaats in de Bundesliga. De achterstand op koploper Bayern München is echter behoorlijk en bedraagt dertien punten. Nummer twee RB Leipzig heeft zes punten meer.

Freiburg - Dortmund 2-1
Borussia Dortmund heeft weer een wedstrijd verloren in de Bundesliga en daardoor lijkt de ploeg definitief afgehaakt in de Duitse titelstrijd, voor zover dat nog niet het geval was. Freiburg was op eigen veld te sterk: 2-1.

In een tijdsbestek van drie minuten wist Freiburg de wedstrijd over de streep te trekken. Na een 0-0 ruststand zorgde Jeong Woo-Yeong na 48 minuten voor de openingstreffer en een paar minuten later scoorde ook Jonathan Schmid.

Via jongeling Youssoufa Moukouko wist Dortmund in de slotfase nog iets terug te doen, maar die treffer kwam te laat. Dortmund zakt naar de zesde plaats in de Bundesliga. Freiburg stijgt naar plaats acht. Het verschil tussen de twee ploegen is drie punten.

Schalke - Leipzig 0-3
De degradatiezorgen voor Schalke 04 worden groter en groter na een nieuwe nederlaag tegen nummer twee RB Leipzig. Zonder de afwezige Klaas-Jan Huntelaar werd het 0-3. De spits heeft nog altijd een kuitblessure.

Schalke kon zaterdag een helft meekomen tegen Leipzig, maar vlak voor rust werd de ban gebroken door Nordi Mukiele. Lang mocht Schalke in de tweede helft hopen op een ommekeer. Maar toen Marcel Sabitzer een kwartier voor tijd scoorde, was de wedstrijd beslist. Willi Orban bepaalde de eindstand uiteindelijk op 0-3.

Schalke staat nog altijd stijf onderaan in Duitsland. Het verschil met nummer zeventien Mainz is vijf punten. De onderste twee clubs degraderen naar de 2. Bundesliga.