Veerman kan lach niet inhouden na eerste kopgoal in Eredivisie: 'Gezien hè? Hats'

Veerman kan lach niet inhouden na eerste kopgoal in Eredivisie: 'Gezien hè? Hats'

Gepubliceerd: zaterdag 6 februari 2021 om 20:27za 06-02-2021 om 20:27

Laatste update: zaterdag 6 februari 2021 om 21:11za 06-02-2021 om 21:11

De één miste een penalty, de ander kopte sc Heerenveen tien minuten voor tijd naar de overwinning tegen Vitesse. Joey Veerman was maar wat blij met de treffer van Henk Veerman, die zijn eerste kopgoal maakte in de Eredivisie. De spits van twee meter lang kan er zelf hard om lachen.

Joey miste in de eerste helft een uitgelezen kans om Heerenveen op voorsprong te zetten. Hij zag hoe Vitesse-keeper Remko Pasveer zijn penalty wist te stoppen en was blij met de late treffer van Henk. "Anders had ik hier een stuk chagrijniger gestaan", vertelt hij na de wedstrijd in gesprek met ESPN. "Natuurlijk moet ik die bal gewoon binnen schieten."

Kijkend naar de beelden is Joey duidelijk over zijn inzet vanaf elf meter. "Ik zie dat ik hem dramatisch inschiet. Ik dacht dat hij iets meer in de hoek was. Ik hinkte op twee gedachten: ik wilde hem door het midden of tegendraads schieten. Ik liep richting de bal en begon te twijfelen... En dan schiet je hem rechts, de derde optie. Niet zo slim."

De middenvelder was dan ook blij met de treffer van Henk Veerman, die tien minuten voor tijd zijn eerste kopgoal ooit maakte in de Eredivisie. Het zorgt voor een lach op het gezicht van de spits. "Je hebt het nu gezien hè? Hats", vertelt hij breed grijnzend in gesprek met Omrop Fryslân. "Ik ben een beetje een Luuk de Jong-achtige kopper", sluit Veerman af.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws