Schmidt steekt Onana opnieuw hart onder de riem: Geen voordeel voor ons

Schmidt steekt Onana opnieuw hart onder de riem: "Geen voordeel voor ons"

06-02-2021 20:16 Laatste update: 20:35
101

PSV-trainer Roger Schmidt heeft nogmaals zijn steun voor Ajax-doelman Andre Onana uitgesproken. De Kameroener is positief getest op dopinggebruik en is voor twaalf maanden geschorst, werd vrijdag duidelijk.

Schmidt stak Onana toen al een hart onder de riem. "Het is jammer dat hij er nu uit ligt, want Onana is een geweldige keeper", liet hij toen weten. "Ik weet niet of het bewust was of een ongelukje. Dat hij er nu twaalf maanden uit ligt, is tragisch voor hem."

Na de gewonnen thuiswedstrijd tegen FC Twente van zaterdag kreeg Schmidt nogmaals vragen over Onana. "Het is jammer dat Onana geschorst is in de Eredivisie. Ik leef op dit soort momenten altijd wel mee met de spelers", aldus de PSV-trainer in zijn interview met ESPN. "Om een speler voor één jaar te schorsen vanwege medicijngebruik, dat is te zwaar. Maar dat is al jaren zo. En naar mijn mening zijn er zó weinig dopingmanipulaties in het voetbal... We hebben zulke strenge regels en zo veel tests: die energie kunnen we beter ergens anders in steken."

PSV treft Ajax twee keer in het restant van deze maand – voor de KNVB Beker op 10 februari en voor de competitie op 28 februari – en zal dus niet tegenover Onana staan. "Het is geen voordeel voor ons", stelt Schmidt echter. "Want ze hebben meerdere goede keepers (Maarten Stekelenburg, Kjell Scherpen, Dominik Kotarski, red.) in hun selectie. Ik leef met hem mee", sluit hij af.