Franse pers geeft 'meesterlijke' Memphis nieuwe bijnaam: 'Het is bijna kunst'

Franse pers geeft 'meesterlijke' Memphis nieuwe bijnaam: 'Het is bijna kunst'

07-02-2021 15:00
13

Memphis Depay onderstreepte zaterdagavond tijdens Olympique Lyon - Strasbourg dat hij tot de beste spelers van de Ligue 1 behoort. De Franse pers is lyrisch over de Oranje-vedette.

'Memphis heeft zijn stempel gedrukt op de geschiedenis van Lyon', opent het gezaghebbende L'Équipe, daarmee verwijzend naar de 66ste én 67ste goal van de Nederlander voor Lyon. Hij heeft nu meer goals gemaakt dan Karim Benzema, die na vijf jaar in de Lyon-hoofdmacht in 2009 naar Real Madrid verkaste.

"Benzema is een bron van inspiratie voor me", zei Memphis op de persconferentie na afloop. "Hij is op jonge leeftijd naar Real Madrid gegaan en speelt daar nog steeds. Ik ben enorm trots in één adem genoemd te worden met hem. Het is een eer om hem voorbij te gaan."

Memphis maakte zaterdagavond in de eerste helft de 1-0 na een fout in de Strasbourg-defensie. Na rust bepaalde hij met een weergaloze vrije trap de eindstand op 3-0. L'Équipe beloont hem met een 8. Een bijzonder hoog cijfer, aangezien de Franse sportkrant zelden ruimhartig is.

Met dertien goals en zes assists in 24 optredens is Memphis dit seizoen weer de MVP van Lyon. 'Le Monsieur Plus de L'OL', noemt Footmercato hem dan ook. 'Hij vertrekt via de voordeur. Memphis is bezig aan zijn laatste seizoen in het shirt van Lyon. Vier jaar na zijn mislukte avontuur bij Manchester United is hij de leider een aanvoerder van zijn ploeg.'

'Het moet gezegd dat Memphis van onschatbare waarde was in de eerste seizoenshelft, met acht doelpunten. Bij de start van 2021 heeft hij die hoge standaard vastgehouden. De laatste vier wedstrijden hield hij zijn kruit droog, maar tegen Strasbourg was het weer volop feest.'

Het toonaangevende magazine France Football vraagt zondag zijn lezers of Memphis tot de drie beste spelers van de Ligue 1 behoort, waarschijnlijk naast Neymar en Kylian Mbappé. 'Er zijn niet veel tegenstanders die hem in bedwang kunnen houden', klinkt het.

Maxifoot beloont Memphis met een 8 voor zijn optreden. Hetzelfde rapportcijfer krijgt de Oranje-international uit Moordrecht van Le Dauphiné. 'Het is bijna kunst zoals hij voetbalt. Een geweldige wedstrijd van zijn kant en wát een meesterlijke vrije trap.'