Fledderus rijdt naar Schiphol voor Groningen-deal: 'Eerste keer voor een speler'

Fledderus rijdt naar Schiphol voor Groningen-deal: 'Eerste keer voor een speler'

09-02-2021 11:58
37

Mark-Jan Fledderus heeft niets aan het toeval overgelaten bij de transfer van Paulos Abraham naar FC Groningen. Het Zweedse toptalent (18) werd hoogstpersoonlijk van het vliegtuig gehaald door de technisch directeur van FC Groningen.

Abraham kwam op de slotdag van de winterse transferperiode voor - naar verluidt - twee miljoen euro over van AIK. Daar gingen spannende uren aan vooraf. "Op de laatste dag begonnen er toch weer wat dingen te spelen. Meerdere clubs werden wakker", vertelt Fledderus bij de podcast De Koffiecorner van RTV Noord.

Onder meer Feyenoord toonde interesse. Fledderus: "Het is niet aan mij om clubnamen te noemen, maar er waren meerdere clubs die op de laatste dag geprobeerd hebben om Abraham te halen. Het werd niet echt gebruikt in de onderhandelingen, maar ik hoorde het wel van zijn zaakwaarnemers. Dat was stressen."

Om de kans op het vastleggen van Abraham te vergroten, reed de technisch directeur zelf naar Schiphol. "Je probeert gewoon alles te doen om zo'n speler binnen te krijgen. Ik had ergens opgevangen dat Monchi (Sevilla, red.) dat ook deed. Toen dacht ik: dat sla ik even op. Abraham is de eerste speler die ik van Schiphol heb gehaald."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie