Piqué fileert Spaanse arbiters: 'Hoe kunnen ze dan niet in voordeel Real fluiten?'

Piqué fileert Spaanse arbiters: 'Hoe kunnen ze dan niet in voordeel Real fluiten?'

Gepubliceerd: woensdag 10 februari 2021 om 15:53wo 10-02-2021 om 15:53

De Spaanse voetbalbond is een onderzoek gestart naar de uitspraken van FC Barcelona-verdediger Gerard Piqué. Hij gaf in een interview aan dat het Spaanse scheidsrechterskorps voor een groot deel uit 'Madridistas' - fans van Real Madrid - bestaat.

In een openhartig interview met YouTuber DjMariio geeft Piqué aan dat hij af en toe niets begrijpt van de beslissingen van de Spaanse arbiters, die volgens hem voor een groot deel 'Madridistas' zijn. "Hoe kunnen ze dan niet ten gunste van Real fluiten?", vraagt Piqué zich hardop af.

"De laatste La Liga-titel van Madrid is de meest groteske die ik in mijn leven heb gezien. De wedstrijd in San Sebastián (tegen Real Sociedad, red.), met vier twijfelachtige beslissingen in het voordeel van Madrid... Momenten die met de aanwezigheid van de VAR niet te verantwoorden zijn...", geeft Piqué aan.

De Barcelona-verdediger haalt daarbij 'uitspraken van een oud-scheidsrechter' aan, die tegen hem zou hebben gezegd dat 85 procent van de scheidsrechters uit Madrid komt. "Hoe kunnen ze dan niet in het voordeel van Real fluiten? Ook al is het onbewust. Ik weet dat ze proberen om hun werk zo goed mogelijk te doen, maar als er een moment van twijfel is...", sluit Piqué af.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws