Breaking news

Premier League haakt af: Big Six stapt collectief uit Super League-project

Cruijff beïnvloedt Barça-verkiezing: 'Mijn vader zou op hem hebben gestemd'

Cruijff beïnvloedt Barça-verkiezing: 'Mijn vader zou op hem hebben gestemd'

Gepubliceerd: woensdag 10 februari 2021 om 20:44wo 10-02-2021 om 20:44

Jordi Cruijff heeft de campagne van Joan Laporta om terug te keren als voorzitter van FC Barcelona een flinke boost gegeven. De zoon van Johan Cruijff zegt wel te weten op wie zijn vader zou hebben gestemd.

"Laporta en mijn vader konden altijd heel goed overweg en hebben vaak samengewerkt. Ik weet vrij zeker dat hij op Laporta zou hebben gestemd", vertelt de 47-jarige coach van Shenzhen FC aan El Larguera.

Laporta geldt al als favoriet voor de verkiezingen van 7 maart. Antoni Freixa en Víctor Font zijn de uitdagers. Laporta zwaaide eerder tussen 2003 en 2010 de scepter in Camp Nou. In die periode won hij vaak advies in bij Johan Cruijff, die onder meer betrokken was bij de aanstelling van Frank Rijkaard.

"Barcelona wil terugkeren naar de mooie tijden", vertelt Jordi Cruijff. "Laporta maakte goede en gewaagde keuzes en velen verlangen terug naar die goede periode. Het spandoek in Madrid was een duidelijke boodschap. Een paar woorden, maar erg helder." Daarmee doelt hij op het billboard nabij het stadion van aartsrivaal Real Madrid met de tekst: 'Verheugd om jullie weer te zien'.

Cruijff benadrukt dat hij verder niet betrokken is in de verkiezingsstrijd. Eerder maakte Font nog bekend dat hij de Nederlander als technisch directeur wil aanstellen, maar Cruijff ontkende ook maar enig contact met de presidentskandidaat te hebben gehad.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws