Onrust bij Nantes houdt aan: voormalig Frankrijk-coach na 50 (!) dagen ontslagen

Onrust bij Nantes houdt aan: voormalig Frankrijk-coach na 50 (!) dagen ontslagen

11-02-2021 09:55
7

Het blijft onrustig bij het Franse Nantes. De club heeft in de nacht van woensdag op donderdag bekend gemaakt niet verder te gaan met trainer Raymond Domenech. Opvallend, want de oefenmeester stond pas vijftig dagen aan het roer bij de club.

In een officieel statement via de clubkanalen laat Nantes weten dat Antoine Kombouaré het per direct overneemt van Domenech, die in het verleden nog bondscoach was van Frankrijk. De 69-jarige trainer is er volgens de clubleiding van Nantes niet in geslaagd om het tij te keren, al lijkt dat ook vrij lastig in vijftig dagen.

Na zijn ontslag bij het Franse nationale elftal na de teleurstelling op het WK van 2010 in Zuid-Afrika trainde Domenech geen club meer, maar daar kwam eind vorig jaar verandering in. Hij besloot aan de slag te gaan bij Nantes als opvolger van Christian Gourcuff. De ploeg stond destijds op een teleurstellende zestiende plaats in de Ligue 1.

Na de nederlaag van afgelopen zondag tegen OSC Lille (0-2) is Nantes afgezakt naar de achttiende plaats. Aan de nieuwe trainer Kombouaré de zware taak om Les Canaris te behoeden voor degradatie.