Huurling brengt Ajax-ervaring over: 'Ik ben bereid om de rest daarover te leren'

Huurling brengt Ajax-ervaring over: 'Ik ben bereid om de rest daarover te leren'

11-02-2021 14:31
12

Victor Jensen heeft bij Ajax nog niet veel ervaring in het eerste elftal opgedaan, maar wordt nu door de Amsterdammers aan FC Nordsjaelland verhuurd en is daar al een gearriveerde speler. De jonge Deen wil zijn ploeggenoten graag helpen.

De 21-jarige middenvelder, die door Ajax in 2017 van FC Kopenhagen werd overgenomen, is aan Nordsjaelland verhuurd om daar speelminuten op te doen. "Het is duidelijk dat als je wat ervaring uit het buitenland meebrengt, dat je ook bereid moet zijn om de rest daarover te leren", zegt Jensen tegen het Deense Ekstrabladet. "Ik wil gewoon mijn best doen om te helpen en meer ritme te krijgen."

Dit seizoen kwam Jensen in Ajax 1 slechts tot vijftien speelminuten, maar in Jong Ajax stond hij wel in dertien wedstrijden aan de aftrap. Bij Nordsjaelland moet hij het nu op het hoogste niveau laten zien. "Ik doe mijn best en probeer ook op de anderen te letten. Ik doe hier veel indrukken op die ik nodig heb en tot nu toe heb ik een fijne band met mijn ploeggenoten."

De nummer tien van de Deense Superligaen, waar Ajax al succesvol zaken mee deed door Mohammed Kudus over te nemen en verregaande interesse te tonen in Kamaldeen Sulemana, wilde Jensen als jongen van 12 ook al overnemen. Toen koos hij voor de jeugdopleiding van FC Kopenhagen, waarna hij naar Amsterdam trok.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s