Fosu-Mensah hoopt met Bosz op herkansing na Ajax-domper: Het voelt goed

Fosu-Mensah hoopt met Bosz op herkansing na Ajax-domper: "Het voelt goed"

11-02-2021 17:30
6

Timothy Fosu-Mensah speelt nog maar net bij Bayer Leverkusen, maar voelt zich nu al op z'n plek in Duitsland. Hij maakte voor een kleine twee miljoen euro de overstap van Manchester United naar Leverkusen en vertelt over z'n eerste paar weken.

Fosu-Mensah kwam bij Manchester United niet aan spelen toe en koos voor een nieuw avontuur. Dat Leverkusen met Peter Bosz een landgenoot heeft, speelde mee in zijn keuze. "Dat de trainer Nederlands is, is goed voor me", zegt Fosu-Mensah in Duitse media. Maar de club in het algemeen gaf me ook een goed gevoel. Simon Rolfes (technisch directeur) legde de filosofie van de club aan me uit. De trainer, de technisch directeur, de visie, het past allemaal bij me."

Fosu-Mensah hoopt met Bayer Leverkusen de Europa League te winnen. Hij heeft Bosz nog niet herinnerd aan de verloren finale met Ajax in 2017. Detail: Fosu-Mensah speelde toen bij Manchester United, de club waar Ajax van verloor. "Ik heb nog niet met Bosz gesproken over de finale. En ik denk ook niet dat hij het daar over wil hebben", lacht hij.

"Ik heb hem al eens gewonnen met United. Het voelt goed om zulke prijzen te winnen. Ik hoop nu de Europa League te kunnen winnen met Leverkusen. Ik zag hoe ze vorig jaar pech hadden in de kwartfinales tegen Internazionale. Er is nu een nieuwe kans."