Update: 'Promes heeft werkvergunning', Russische media wijzen naar houding Ajax

Update: 'Promes heeft werkvergunning', Russische media wijzen naar houding Ajax

14-02-2021 20:00 Laatste update: 19:53
74

De transfer van Quincy Promes zal niet eerder dan volgende week worden afgerond. Dat meldt Sport-Express. De aanvaller van Ajax zal zich ook niet voor die tijd melden in Rusland.

Ajax en Spartak Moskou lijken wel nader tot elkaar te komen. Trainer Erik ten Hag gaf na de wedstrijd tegen PSV al toe dat Promes graag naar Moskou wil en daarom buiten de wedstrijdselectie is gelaten. Directeur spelersbeleid Marc Overmars verwacht ook wel dat het rondkomt.

Wedden

Meer odds

Een transfer lijkt een kwestie van een paar dagen. Het is volgens Sport-Express wachten op groen licht van Ajax. Spartak Moskou heeft Ajax volgens Russische media drie opties geboden voor de deal. Het is niet duidelijk waar de voorkeur van de Amsterdammers naar uitgaat, maar zeker is wel dat Spartak zekerheden in probeert te bouwen voor het geval Promes veroordeeld wordt. Hij is verdachte in een strafzaak.

Promes heeft een Russisch visum en een werkvergunning nodig om Rusland binnen te komen. Daar is hij mee bezig. De transfermarkt in Rusland is nog twee weken open.

Update: Promes heeft een werkvergunning, dus is een transfer naar Spartak Moskou een stap dichterbij. Dat meldt Sport-Express. Het is echter nog wel aan de clubs om tot een akkoord te komen. Sport-Express suggereert dat Ajax de onderhandelingen bewust afremt, om Spartak tot een akkoord te dwingen. De club speelt volgende week zaterdag de achtste finale tegen Dinamo Moskou in de Russische beker en zou Promes in die wedstrijd graag in willen zetten.

'Dit is wat Ajax probeert: een onderhandelingspositie creëren voor verbetering van de voorwaarden. De tactiek is begrijpelijk, maar Spartak laat zich niet op die manier chanteren', schrijft de Russische krant. 'Spartak is rustig en verwacht dat het eindigt zoals het moet.'