Pochettino: 'Xavi Simons geen Xavi of Iniesta, maar hij heeft kwaliteiten'

Pochettino: 'Xavi Simons geen Xavi of Iniesta, maar hij heeft kwaliteiten'

12-02-2021 08:15
16

Mauricio Pochettino denkt dat Xavi Simons een mooie carrière tegemoet gaat, maar de Paris Saint-Germain-trainer wil hem niet te veel druk opleggen. De zeventienjarige Nederlandse middenvelder debuteerde woensdag voor de Franse sterrenformatie.

"Simons traint erg goed. Hij heeft karakter, wordt niet snel nerveus en hij leest het spel goed", zegt Pochettino tegen Onda Cero. "Dat hij debuteerde is het gevolg van meerdere omstandigheden. Zo moesten veel spelers rust krijgen."

De Argentijn liet ook voorzichtig zijn licht schijnen op het potentieel van de voormalig jeugdspeler van FC Barcelona. "Hij zal geen Xavi of Andrés Iniesta zijn, maar hij heeft kwaliteiten en kan een mooie carrière krijgen op het hoogste niveau. Zijn agressiviteit is belangrijk voor zijn ontwikkeling bij een club als PSG. Hij is nog erg jong, maar hij heeft veel potentie."

Pochettino ging ook in op de flirts van de PSG-spelers met Lionel Messi, die deze zomer transfervrij is. Onder meer Ángel Di María en Neymar lieten zich positief uit over de komst van de Argentijnse ster naar Parijs. Barcelona-trainer Ronald Koeman stoorde zich daaraan. "Ze vragen Di María of hij zou willen samenspelen met Messi… Wat zou jij antwoorden?", reageert zijn collega.

Ook Pochettino is een fan van Messi. "Leo is een machine, een competitief beest. Ik heb een paar keer rond wedstrijden met hem gesproken. We hebben een goede relatie. Niet alleen PSG, maar alle clubs maken plannen om de selectie te versterken. Het is legitiem dat een speler praat over een teamgenoot met wie hij graag wil spelen."