Ajax met fitte selectie richting Almelo: 'Daar heb ik veel waardering voor'

Ajax met fitte selectie richting Almelo: 'Daar heb ik veel waardering voor'

Gepubliceerd: vrijdag 12 februari 2021 om 10:38vr 12-02-2021 om 10:38

Laatste update: vrijdag 12 februari 2021 om 10:42vr 12-02-2021 om 10:42

Ajax-trainer Erik ten Hag kan prima leven met de beslissing van de KNVB om de Eredivisie-duels van aankomende zaterdag te vervroegen. De oefenmeester reist met een volledig fitte spelersgroep af naar Erve Asito, voor de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo.

Ten Hag vindt het geen punt dat de traditioneel lastige uitwedstrijd in Almelo door de KNVB naar voren gehaald is. "Gelukkig is het vervroegd naar 18.45 uur. Dan is het weliswaar nog steeds heel koud, maar het is altijd beter dan 21.00 uur. Op dat tijdstip kan het ongezond worden voor de spelers, want er wordt extreme kou verwacht", stelt de oefenmeester op de website van de Amsterdammers.

Heracles-uit is voor Ajax doorgaans een pittige kluif. De laatste drie edities in Almelo gingen allen verloren. Ten Hag voorziet dan ook een lastige wedstrijd en spreekt vol lof over Heracles-trainer Frank Wormuth. "Heracles heeft een heel goede trainer, hij heeft de zaakjes prima voor elkaar. Ik heb veel waardering voor hoe Frank zijn ploegen laat voetballen. Wat hij tot nu toe met Heracles presteert is uitstekend."

Ten Hag kan zaterdag 'gewoon' beschikken over verdediger Noussair Mazraoui. De rechtsback werd in het doordeweekse bekertreffen met PSV in de rust gewisseld. "Uit voorzorg", stelt Ten Hag. "We moeten zorgen dat hij niet in hetzelfde proces komt als voor de winter." Mazraoui was ook het enige twijfelgeval bij de Amsterdammers voor de wedstrijd tegen Heracles. "Iedereen is verder goed uit de wedstrijd gekomen. In aanloop naar Heracles hebben we een fitte groep tot onze beschikking."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws