Jansen zag geschrokken AZ-spelers: 'Zag het aan de koppies'

Jansen zag geschrokken AZ-spelers: 'Zag het aan de koppies'

12-02-2021 16:52
21

Het nieuws dat Ron Vlaar per direct stopt met voetballen, kwam hard aan bij de spelersgroep van AZ. Dat vertelt trainer Pascal Jansen. Jansen zag dat het zijn spelers wat deed.

Vlaar lichtte de selectie van AZ woensdag in. "Hij had zelf zijn emoties redelijk onder controle", zegt Jansen op de clubsite van AZ. "Maar ik zag aan de koppies dat het bij de anderen toch wel even binnenkwam toen Ron vertelde over alles wat hij heeft meegemaakt."

Niet alleen de jonge spelers waren geraakt door het nieuws van Vlaar. "Ik zag dat ook bij de jongens die al een paar jaar onderweg zijn in hun carrière. Zij zien een dierbare collega noodgedwongen stoppen en de boodschap van Ron was ook wel een mooie: geniet van elk moment dat je dit mag doen. Dat vergeten topsporters nog weleens", zegt Jansen.

Jansen is blij dat Vlaar voorlopig nog bij AZ betrokken blijft. "Zijn aandeel in het team wordt heel erg gewaardeerd. Hij brengt zijn ervaringen over op onze jonge groep. Wat dat betreft hoop ik ook dat Ron na zijn actieve loopbaan heel dicht bij het veld betrokken blijft."