'Toekomstige trainer' Vlaar: 'Zal niet snel bij Eredivisie-club voor groep staan'

'Toekomstige trainer' Vlaar: 'Zal niet snel bij Eredivisie-club voor groep staan'

Gepubliceerd: woensdag 10 februari 2021 om 15:34wo 10-02-2021 om 15:34

Laatste update: woensdag 10 februari 2021 om 15:34wo 10-02-2021 om 15:34

Foppe de Haan denkt dat er in Ron Vlaar in de toekomst een uitstekende trainer schuilt. De twee werkten in het verleden samen bij Jong Oranje, waar De Haan de jonge Vlaar onder zijn hoede had.

"Sommige jongens pik je er zo uit voor het trainersvak en Ron is daar één van", begint De Haan in gesprek met NU.nl. "Ron was geen overmatig getalenteerde voetballer, maar hij had een fantastische instelling. Het is hem niet overkomen, hij heeft overal hard voor gewerkt en daarom denk ik dat hij alles heel bewust heeft meegemaakt. Dat is een goede basis voor een toekomstige trainer."

De Haan denkt dat Vlaar in alle rust zijn trainerscarrière op zal bouwen en daarbij niet meteen te veel hooi op zijn vork neemt. "Hij zal niet snel bij een Eredivisie-club als eindverantwoordelijke voor de groep staan. Als hij trainer wordt, dan bouwt hij het rustig op. Hij heeft alles om een goede trainer te worden."

Vlaar had tijdens zijn actieve carrière meermaals te maken met fysieke ongemakken. De verdediger had volgens De Haan echter ook een belangrijke rol buiten het veld. "En zo heeft hij ondanks tegenslagen ook altijd het maximale uit zichzelf gehaald. Ik had niet voorzien dat hij uiteindelijk als basisspeler van Oranje in 2014 de halve finale van het WK zou halen. Door zijn drive is het een prachtige carrière geworden. Hij mag trots zijn."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Ron Vlaar als trainer: zien jullie het voor je?

Ja, dat kan hij!
91%
Nee, niet echt
9%
(443 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws