Nederlandse inbreng bij verrassend Union: 'Nog nooit ergens meegemaakt'

Nederlandse inbreng bij verrassend Union: 'Nog nooit ergens meegemaakt'

12-02-2021 23:32
20

Sheraldo Becker zit op zijn plek bij Union Berlin. De rappe aanvaller wist zich vorig seizoen te handhaven met de club uit de Duitse hoofdstad en hoopt dit seizoen een gooi te kunnen doen naar Europees voetbal.

De sfeer in Stadion An der Alten Försterei, de beruchte thuishaven van Union, bezorgde Becker kippenvel in zijn eerste seizoen. "Ik heb in veel stadions gespeeld, maar dat het publiek zó luid is, had ik nog nergens anders meegemaakt", zegt hij in een groot interview met Voetbal International. "De andere Nederlandse jongens zeiden dat ook bijna allemaal als ze een uitwedstrijd bij ons hadden gespeeld."

Na de wedstrijd kreeg de bij Ajax opgeleide aanvaller namelijk vaak gezelschap van een landgenoot. "Jean-Paul Boëtius, Davy Klaassen en Wout Weghorst bijvoorbeeld", laat Becker optekenen. "Als ik na afloop met ze sprak, zeiden zij ook dat onze fans echt gek zijn en dat ze negentig minuten lang zingen."

Dit seizoen moet de volksclub het zonder de steun van de hondstrouwe aanhang doen, maar toch gaat het ze voor de wind. Onder Urs Fischer strijdt Union mee om Europees voetbal. "De trainer is echt rustig en heel correct. Dat is voor mij het belangrijkste. Als je niet goed traint, dan zegt hij ook gewoon dat je harder moet werken. Als je het goed doet, dan hoor je het ook. Hij probeert echt iedereen vertrouwen te geven."