Koeman heeft nog één grote wens bij Barcelona: 'Dan zou alles echt af zijn'

Koeman heeft nog één grote wens bij Barcelona: 'Dan zou alles echt af zijn'

12-02-2021 23:49
29

Ronald Koeman leeft op dit moment zijn droom als trainer van Barcelona. De oefenmeester kreeg in de zomer de unieke kans om in Camp Nou aan de slag te gaan en heeft daar zeker geen spijt van.

Naar aanleiding van een documentaire over de eerste maanden van Koeman bij Barcelona schoof de trainer virtueel aan bij Jinek. "Ik ben echt supertrots dat ik hier trainer ben", laat hij weten. "Ik hoop erbij te zijn als de fans weer welkom zijn. Dan zou alles af zijn, ook gezien de financiële situatie van de club. Het is een moeilijke periode, maar dat valt in het niet bij mijn genot."

Toch heeft de oefenmeester uit Groningen het zo nu en dan zwaar. Barcelona staat in het middelpunt van de belangstelling en daar heeft Koeman soms onder te lijden. "De Spaanse media zijn meedogenloos en dat heeft invloed op de sfeer binnen de club", maakt hij duidelijk vanuit Catalonië. "Maar je probeert je ervoor af te sluiten en de situatie aan te pakken zoals je denkt te moeten doen."

Dat gaat Koeman vooralsnog redelijk af. De club staat derde in La Liga met een achterstand van acht punten op koploper Atlético Madrid, dat ook nog eens een wedstrijd tegoed heeft. De Catalanen hebben wel een wedstrijd minder gespeeld dan Real Madrid en kunnen bij winst de tweede plaats van De Koninklijke overnemen. Ook zit Barça nog in de Champions League.