'Transfer Angeliño goed nieuws voor PSV: Eindhovenaren krijgen deel transfersom'

'Transfer Angeliño goed nieuws voor PSV: Eindhovenaren krijgen deel transfersom'

13-02-2021 17:53 Laatste update: 19:38
22

De transfer van Angeliño naar RB Leipzig is goed nieuws voor PSV. De Eindhovenaren krijgen namelijk ongeveer een ton door de overgang van de Spaanse verdediger.

Dat meldt het Eindhovens Dagblad. Volgens verschillende Duitse media maakt Leipzig achttien miljoen euro naar Manchester voor de diensten van Angeliño. PSV krijgt 0,5% van die transfersom, omdat de vleugelverdediger een jaar speelde voor de club. PSV zou met de genoemde transfersom van achttien miljoen euro recht hebben op negentigduizend euro.

Het geld dat PSV krijgt van de transfer van Angeliño is dus geen miljoenenbedrag. Toch is het bedrag van negentigduizend euro een welkome opsteker voor de Eindhovenaren. Het is namelijk bekend dat ook PSV financieel lijdt onder de coronacrisis.

In 2018 nam PSV Angeliño voor 5,5 miljoen euro over van Manchester City. Een jaar na die transfer maakte City gebruik van een terugkoopoptie, waardoor PSV hem voor twaalf miljoen weer af moest staan aan de ploeg van trainer Pep Guardiola. Die maakte alleen niet veel gebruik van hem, waardoor City Angeliño aan Leipzig verhuurde. Nu hebben de Duitsers hem dus definitief overgenomen.