Ajax zet grote stap richting kampioenschap: Haller ook in Almelo belangrijk

13-02-2021 20:41 Laatste update: 20:49
287

Ajax heeft zaterdag een grote slag geslagen in de titelstrijd met PSV in de Eredivisie. De ploeg van coach Erik ten Hag won met 0-2 bij Heracles Almelo en profiteerde zodoende optimaal van het puntenverlies van de rivaal.

Ajax zag PSV met 2-2 gelijkspelen bij ADO Den Haag, maar beleefde zelf ook een moeizame start in het Polman Stadion. Teun Bijleveld was al na twee minuten héél dicht bij de openingstreffer voor Heracles, dat Ajax vroeg onder druk zette en zo niet in het spel liet komen. Geheel tegen de verhouding in viel de treffer echter aan de andere kant. Dusan Tadic brak na een kwartier door op links, en na subtiel verlengen van Sébastien Haller, kon Davy Klaassen afronden. De VAR nam vervolgens zijn tijd vanwege een vermeende overtreding van Tadic én buitenspel van Haller, maar het doelpunt bleef staan: 0-1.

Het bleek een steuntje in de rug voor de Amsterdammers, die daarna beter in de wedstrijd kwamen, maar tegelijkertijd weinig kansen afdwongen. Ajax kon zelfs niet voorkomen dat Heracles op slag van rust nog bijna langszij kwam, maar zowel Burgzorg als Azzaoui verzuimde de gelijkmaker binnen te werken. Het bleken dure missers, want in de tweede helft waren de beste mogelijkheden voor de bezoekers. Klaassen en Tadic hadden Ajax al in veilige haven kunnen schieten op aangeven van Haller, maar faalden.

De Franse spits deed het tien minuten voor tijd daarom maar zelf. Klaassen kopte een voorzet van Tadic terug en Haller kreeg de bal met zijn knie in het doel: 0-2. Hij staat nu al op vier doelpunten en vier assists in acht duels in Amsterdamse dienst. Omdat Maarten Stekelenburg aan de andere kant een kopbal van Lucas Schoofs pareerde, hoefde de koploper een slotoffensief van Heracles niet meer te vrezen.

Ajax doet zodoende uitstekende zaken in de titelstrijd. De voorsprong op PSV loopt op tot zes punten en de ploeg van Ten Hag heeft ook nog één duel tegoed.