Schmidt: 'De afgelopen twee jaar niet makkelijk voor hem, maar zie veel potentie'

Schmidt: 'De afgelopen twee jaar niet makkelijk voor hem, maar zie veel potentie'

14-02-2021 10:33
109

PSV verspeelde zaterdag dure punten in de titelstrijd met Ajax, maar coach Roger Schmidt was desondanks al tevreden over het spel van zijn ploeg. Yorbe Vertessen kan in het bijzonder rekenen op complimenten van de Duitser na het 2-2 gelijkspel bij ADO Den Haag.

Voor Vertessen was het zijn eerste wedstrijd in de basis bij PSV. De twintigjarige Belg kreeg een kans als offensieve middenvelder en maakte een goede indruk. Zo gaf hij een assist bij de 1-1 van Donyell Malen. Achteraf kreeg hij ook lof van Schmidt.

"Hij heeft een lange weg afgelegd. De afgelopen twee jaar waren niet makkelijk voor hem, hij heeft vaak last gehad van blessures", vertelt Schmidt bij ESPN. "We hebben hem langzaam gebracht en de tijd gegeven, maar ik zie veel potentie in hem. Hij speelde goed en heeft laten zien wat hij kan. Dat is iets positiefs wat ik meeneem."

Vertessen werd in 2009 al weggeplukt uit de jeugd van Westerlo en komt sindsdien uit voor PSV. In 2018 werd hij topscorer van het EK Onder 17 met vier treffers voor België.