Tuchel houdt Ziyech negentig minuten op de bank en blijft maar winnen met Chelsea

Tuchel houdt Ziyech negentig minuten op de bank en blijft maar winnen met Chelsea

Gepubliceerd: maandag 15 februari 2021 om 22:53ma 15-02-2021 om 22:53

Chelsea heeft voor de vijfde achtereenvolgende keer een wedstrijd onder Thomas Tuchel gewonnen. De Duitse trainer, die Hakim Ziyech negentig minuten op de bank hield, zag zijn ploeg met 2-0 zegevieren tegen Newcastle United.

Chelsea was op The Bridge de dominerende partij en had aan een goede fase vlak voor rust genoeg om het verschil te maken. Binnen acht minuten troffen Olivier Giroud en Timo Werner doel, waardoor het verschil wel gemaakt was en Newcastle eigenlijk niet meer terug in de wedstrijd kon komen. Vooral voor Werner was het mooi dat hij scoorde: de Duitser stond al een paar maanden droog in de Premier League.

Na de pauze zorgde de formatie van Tuchel ervoor dat de gasten uit het noorden van Engeland niet meer terug in de wedstrijd kwamen. Daarvoor waren geen creatieve ingevingen nodig en dus bleef Hakim Ziyech weer naast zijn Duitse oefenmeester op de bank zitten. De voormalig Ajacied lijkt in de competitie niet aan bod te komen voor Chelsea en zijn laatste optreden, tijdens de FA Cup-zege op Barnsley (1-0), was ook nog eens onder de maat.

Veel reden om te wijzigen heeft Tuchel ook niet, want zijn ploeg is aan een opmars bezig in de Premier League. The Blues staan nu op doelsaldo vierde en dat is de plek die aan het einde van de rit recht geeft op een plekje in de Champions League. Manchester United en Leicester City, respectievelijk de nummer twee en drie, staan nog maar vier punten voor.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws