''Joker' Huntelaar speelt centrale rol in Schalke-plan voor Kohlenpott-derby'

''Joker' Huntelaar speelt centrale rol in Schalke-plan voor Kohlenpott-derby'

16-02-2021 16:17
35

Klaas-Jan Huntelaar lijkt komend weekend tegen aartsrivaal Borussia Dortmund weer minuten te kunnen maken voor Schalke 04. Volgens BILD werkt Schalke aan een 'Plan für die Derby-Sensation', waarin Huntelaar een centrale rol moet gaan spelen.

De 37-jarige spits keerde medio januari – na ruim drie jaar – terug bij Die Königsblauen, maar kon door kuitproblemen nauwelijks spelen: op 30 januari deed Huntelaar tien minuten mee tegen Werder Bremen. Schalke zou nu echter proberen om The Hunter klaar te stomen voor de Kohlenpott-derby van zaterdagavond.

De jonge Amerikaan Matthew Hoppe blijft voorlopig de eerste spits, maar Schalke hoopt Huntelaar als 'Joker' in te kunnen zetten, schrijft BILD. De dynamische Hoppe moet in eerste instantie de Dortmund-verdedigers uitputten met zijn loopacties, Huntelaar zou daar dan als invaller van kunnen profiteren, mits hij fits genoeg is om weer tot de wedstrijdselectie te behoren.

Een stunt tegen de aartsrivaal zou Schalke bijzonder goed uitkomen. Die Königsblauen staan nog steeds stijf onderaan de Bundesliga, op vijf punten van nummer voorlaatst FSV Mainz 05 en negen punten van de veilige plaatsen. Dortmund is echter ook uit vorm: BVB heeft slechts één van zijn laatste zes competitieduels gewonnen.