NEC laat tweede 'hoofdtrainer' vertrekken: 'Ik kreeg een korte mededeling'

NEC laat tweede 'hoofdtrainer' vertrekken: 'Ik kreeg een korte mededeling'

16-02-2021 19:31 Laatste update: 20:14
14

François Gesthuizen, vorig seizoen één van de drie hoofdtrainers van NEC, gaat de club definitief verlaten. De Nijmegenaren, die Gesthuizen na afloop van het vorige seizoen terugzetten naar de jeugd, gaan zijn aflopende contract niet verlengen.

Vorig seizoen zwaaide Gesthuizen samen met Adrie Bogers en Rogier Meijer de scepter in Nijmegen, maar de club koos ervoor om dit seizoen alleen met laatstgenoemde door te gaan. Er werd afscheid genomen van Bogers en Gesthuizen werd teruggezet naar de jeugdopleiding, waar hij trainer van NEC Onder 18 werd.

Die klus gaat de oefenmeester uit Millingen maar een jaar uitoefenen. Zijn aflopende contract in Nijmegen wordt niet verlengd. "Voor mij is het een teleurstelling dat de club dit besluit heeft genomen", zegt Gesthuizen tegenover De Gelderlander. "Ik kreeg de korte mededeling dat het een beslissing was op financiële gronden. Daar hadden we het nog over kunnen hebben."

Omdat het daar niet meer van gekomen is moet Gesthuizen op zoek naar een nieuwe club. Liever was hij gebleven. "NEC is mijn club en ik heb hier in verschillende periodes tien jaar gewerkt. In coronatijd liggen de banen daarnaast ook niet voor het oprapen als trainer."