Diepgravend onderzoek naar 'Messi-lek' bij Barcelona: 'We zullen het weten'

Diepgravend onderzoek naar 'Messi-lek' bij Barcelona: 'We zullen het weten'

16-02-2021 20:08
17

FC Barcelona gaat onderzoek doen naar een lek binnen de club. De contractdetails van Lionel Messi lekten uit en de club wil graag weten wie die gevoelige informatie heeft prijsgegeven.

De Spaanse krant El Mundo had een paar weken geleden een enorme scoop en deelde alle details van het contract van Messi bij Barcelona. Hij zou een bedrag van ruim 555 miljoen euro opstrijken in vier jaar en daarnaast bevatte de verbintenis nog zo'n zeventig pagina's aan diverse clausules. De club was des duivels en trainer Ronald Koeman liet optekenen dat 'iemand die dit lekt geen toekomst heeft bij de club'.

In de afgelopen weken werden er diverse beschuldigingen geuit, onder meer aan het adres van voormalig clubpresident Josep Maria Bartomeu. Hij ontkende de details te hebben gelekt, maar Barcelona gaat nu alsnog diepgravend onderzoek doen naar het incident.

Carles Tusquets, interim-president in Camp Nou, is vastbesloten om de dader te vinden en pleit zichzelf alvast vrij. "De details van het contract zijn de bestuurskamer van Barcelona niet uitgekomen, omdat niemand er ooit om gevraagd heeft", vertelt hij tegenover Deportes Cuatro. "We hebben een onderzoek geopend binnen de club en zullen weten wie deze informatie doorgegeven heeft."