Sierhuis waarschuwt Ajax: 'Qua speelstijl te vergelijken met PSV, maar dan beter'

Sierhuis waarschuwt Ajax: 'Qua speelstijl te vergelijken met PSV, maar dan beter'

17-02-2021 08:17 Laatste update: 08:40
42

Kaj Sierhuis denkt dat Ajax het erg lastig gaat krijgen tegen Lille OSC. De Amsterdammers nemen het donderdagavond op tegen de huidige koploper van de Ligue 1, die door de Stade Reims-spits Kaj Sierhuis wordt vergeleken met PSV. Daarnaast krijgt Sven Botman de complimenten van zijn oud-ploeggenoot.

"Ik had voorafgaand aan het seizoen niet verwacht dat Lille echt mee zou doen om de titel", stelt Sierhuis in gesprek met Ajax Showtime. "Lille doet het gewoon uitstekend dit jaar en ze kunnen door omstandigheden PSG het vuur aan de schenen leggen."

Botman, een van de oud-ploeggenoten van Sierhuis bij Ajax, is een belangrijke kracht bij Lille. "Het is mooi om te zien hoe Sven geprezen wordt in de Franse pers, en volledig terecht. Niet gek ook. Hij kwam praktisch van sc Heerenveen, voor wat leek een vrij hoog bedrag. Dan is het altijd maar de vraag wat je mag verwachten. Hij doet het echter uitstekend en iedereen spreekt vol lof over hem. Je ziet hem niet voor niets regelmatig terug in het team van de week van L'Équipe. Hij staat ongetwijfeld in de belangstelling van een aantal grote clubs."

PSV
Sierhuis geeft Ajax een aantal tips in aanloop naar donderdag: zo is er een aantal spelers waar goed op gelet moet worden. "Bamba is echt een topspeler, en ook David begint op stoom te komen. Zij kunnen echt het verschil maken. Ajax moet oppassen dat het hen niet te veel ruimte geeft om gevaarlijk te worden. Ik zou Lille omschrijven als een sterk collectief met individuele kwaliteiten, dat levensgevaarlijk is in de omschakeling. Ze zijn qua speelstijl wel vergelijkbaar met een PSV, maar dan beter."