Telegraaf: Ajax-verdediger 'groot vraagteken', duel met Lille staat op de tocht

Telegraaf: Ajax-verdediger 'groot vraagteken', duel met Lille staat op de tocht

17-02-2021 06:40
32

Het is nog maar de vraag of Noussair Mazraoui op tijd fit is voor de Europa League-wedstrijd van Ajax tegen OSC Lille. De rechtsback viel vorige week zaterdag geblesseerd uit op bezoek bij Heracles Almelo en lijkt de wedstrijd van donderdag te moeten missen.

Dat stelt De Telegraaf, dat achter de beschikbaarheid van Mazraoui een 'groot vraagteken' zet. Mocht de verdediger niet beschikbaar zijn tegen de koploper van Frankrijk, dan lijkt Devyne Rensch een logische vervanger. Het zou voor hem zijn Europese debuut betekenen in de eerste selectie van Ajax.

Trainer Erik ten Hag kan sowieso geen beroep doen op Andre Onana en Ryan Gravenberch, die allebei geschorst zijn. Sébastien Haller moet de confrontatie ook missen, na de veelbesproken soap rondom zijn inschrijving voor de Europa League. Een Ajax-verantwoordelijke zou vergeten zijn 'een vinkje aan te zetten' bij de naam van de Franse spits.

Ajax speelde in 2019 nog twee keer tegen Lille, toen in de Champions League. De Amsterdammers waren destijds twee keer te sterk: in de eigen Johan Cruijff Arena werd het 3-0, in Frankrijk 0-2.