Van Gaal boort voormalig United-talent de grond in: 'Mijn carrière laat dat zien'

Van Gaal boort voormalig United-talent de grond in: 'Mijn carrière laat dat zien'

17-02-2021 10:04
24

De kritiek van Adnan Januzaj aan het adres van Louis van Gaal valt niet in goede aarde bij de Nederlandse oefenmeester. De Belg nam het Van Gaal kwalijk dat hij maar weinig kansen kreeg bij Manchester United.

Januzaj denkt dat hij niet geslaagd is bij Manchester United, omdat hij maar weinig kansen kreeg van Van Gaal. "De club besloot, of eigenlijk deed Van Gaal dat, om me te verhuren en ik moest het ergens anders maar uitzoeken", gaf Januzaj aan in gesprek met Manchester Evening News. "Of ik tegenwoordig minder kwaad op hem ben? Nee. Als je iemand hebt ontmoet waar je niet de beste periode uit je leven mee hebt gehad, zal je die persoon niet vergeten."

Van Gaal kan het niet laten om te reageren op zijn oud-pupil en doet dat in een mail aan The Athletic. 'Ik voel me niet genoodzaakt om me te verdedigen tegen onrecht. Het zelfbeeld van sommige spelers laat te wensen over! Mijn carrière als trainer laat zien hoeveel jonge spelers de kansen wél hebben gepakt', sluit Van Gaal zijn bericht af.

Inmiddels speelt Januzaj zijn wedstrijden voor het Spaanse Real Sociedad.