De Mos streng: Hij moet daar in de Bundesliga nu eens een kerel worden

De Mos streng: "Hij moet daar in de Bundesliga nu eens een kerel worden"

17-02-2021 15:16 Laatste update: 15:49
21

Aad de Mos volgt de verrichtingen van Michel Vlap in Duitsland op de voet. Maandagavond scoorde de aanvaller bij zijn debuut voor Arminia Bielefeld meteen tegen Bayern München (3-3), maar één zwaluw maakt nog geen zomer, benadrukt De Mos.

Vlap liet zich in de laatste dagen van januari door Anderlecht verhuren aan Bielefeld, omdat hij niet in de plannen van trainer Vincent Kompany paste. "Als Vlap terugkeert als een gelouterde speler uit de Bundesliga, kan hij de beste transfer zijn voor Anderlecht", reageert De Mos tegenover Het Laatste Nieuws. "Ronald de Boer was eerst niet goed genoeg voor Ajax, dat hem verhuurde aan Twente. Later speelde De Boer voor Barcelona."

De Mos liet zich in het verleden kritisch uit over Vlap, die snelheid zou missen. Ook stoorde hij zich aan de bemoeienissen van diens vader. De analist hoopt nu dat Vlap opbloeit. "Hij moet daar in de Bundesliga nu eens een kerel worden. Bij Bielefeld heeft hij een heel grote spiegel waarin hij elke dag kan inkijken." Scoren tegen Bayern München kan in elk geval geen kwaad. "Dat is een referentie voor een latere koper. Maar ik wil Vlap nu eerst zien bevestigen tot het einde van de rit."