Haaland verpulvert record van Van Nistelrooy dankzij Mbappé: 'Mijn dank aan hem'

Haaland verpulvert record van Van Nistelrooy dankzij Mbappé: 'Mijn dank aan hem'

18-02-2021 08:28
54

Erling Haaland was woensdag gebrand op een goede prestatie tegen Sevilla in de Champions League, nadat hij Paris Saint-Germain-ster Kylian Mbappé zag schitteren tegen FC Barcelona. Het Noorse doelpuntenfenomeen van Borussia Dortmund spreekt zijn dank uit richting de Fransman.

Haaland zag generatiegenoot Mbappé dinsdag een hattrick maken in Camp Nou (1-4), terwijl hij een dag later zelf twee keer scoorde in het Estadio Ramón Sánchez Pizjuán. "Ik zag Kylian dinsdag die doelpunten maken en dat deed mij veel. Ik dacht: dat wil ik ook. Het waren stuk voor stuk mooie doelpunten en het motiveerde mij om dat ook te doen. Dus ook mijn dank aan hem, het was een mooie avond."

"Ik ben blij met onze drie uitdoelpunten, die weleens heel belangrijk zouden kunnen gaan zijn", vervolgt de twintigjarige Haaland, die er door zijn ongekende scoringsdrift goed op staat bij de Europese grootmachten. "Het is altijd mooi als iemand je wil", zegt hij over mogelijke interesse.

Haaland staat nu op achttien doelpunten in de Champions League. Daar had hij slechts dertien duels voor nodig en daarmee verpulvert hij het record van Ruud van Nistelrooy en Harry Kane. Zij hadden 22 wedstrijden nodig om tot dat aantal te komen.