Frenkie de Jong houdt soms de boot af bij Koeman: 'Hij denkt: ik met de trainer..'

Frenkie de Jong houdt soms de boot af bij Koeman: 'Hij denkt: ik met de trainer..'

18-02-2021 13:50 Laatste update: 13:59
42

Frenkie de Jong en zijn vriendin Mikky Kiemeney komen regelmatig over de vloer bij de familie Koeman, zo is te zien in de Videoland-documentaire Força Koeman. Het roept herinneringen op bij Ronald Koeman.

Mikky heeft sinds haar verhuizing naar Barcelona in de zomer van 2019 een vriendschappelijke band opgebouwd met Bartina, de vrouw van Koeman. Daardoor zien De Jong en Koeman elkaar ook buiten de club. De trainer herkent zichzelf erin: als speler van Barça had hij ook een goede band met zijn toenmalige coach Johan Cruijff.

"Ik zie wel parallellen met Frenkie en Mikky", aldus Koeman in de driedelige documentaire, die sinds donderdag te zien is bij Videoland. "En dan met name Mikky met Bartina, zoals dat eigenlijk vroeger een beetje was met Danny van Johan met Bartina."

De goede relatie heeft ook een kleine keerzijde, erkent Koeman: als speler van Barcelona is De Jong zo nu en dan terughoudend om buiten de club om te gaan met zijn trainer. "Die vindt het wat moeilijker dan ik het vroeger vond om met Johan aan tafel te gaan zitten", verklaart Koeman.

"Hij heeft zoiets van: wat zullen de andere spelers daarvan vinden? Ik met de trainer... Dat heb ik nooit als een probleem gezien, omdat de trainer in mijn geval mij soms harder aanpakte dan een Spanjaard."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie