Stekelenburg mee naar EK? 'Cillessen keept niet, Bijlow is veel geblesseerd...'

Stekelenburg mee naar EK? 'Cillessen keept niet, Bijlow is veel geblesseerd...'

18-02-2021 18:35 Laatste update: 19:07
48

Maarten Stekelenburg lijkt in het restant van het seizoen de vervanger te worden van Andre Onana onder de lat bij Ajax. Theo Janssen denkt dat Stekelenburg, mocht hij indruk maken in Amsterdam, een serieuze optie is om mee te gaan naar het EK van aankomende zomer.

Stekelenburg krijgt de kans, nu bekend is dat Onana twaalf maanden langs de kant staat met een schorsing. "Ik vond hem de laatste maanden al niet zo goed meer keepen. Hij was niet zo sterk als vorig jaar", begint Janssen in de studio van RTL7, nadat hem gevraagd wordt naar Onana. Stekelenburg hoorde pas een dag voor het Onana-nieuws bekend werd wat er aan de hand was. "Ik vind het wel logisch", vervolgt Janssen. "Als je dat gelijk gaat vertellen aan de groep, dan ga je onrust creëren. Nu horen ze het een dag van tevoren, dat is beter voor iedereen."

Stekelenburg maakt het seizoen af onder de lat bij Ajax. Janssen denkt dat een EK-plek een optie is voor de ervaren sluitpost, mocht hij indruk maken. "Voor Stekelenburg is dit een fantastische kans om zich te laten zien. En misschien zelfs, als hij blijft keepen, om aan het einde van het seizoen mee te gaan naar het EK. Als derde keeper, een ervaren keeper die 'erachter' zit."

Janssen kijkt daarbij naar hoe de rest van de Nederlandse keepers het op dit moment doet. "Cillessen keept niet veel, Bijlow is veel geblesseerd geweest, over Bizot hebben veel mensen twijfels. Als Cillessen niet gaat spelen, kan je toch beter terugvallen op een keeper van 38 met zoveel ervaring?", sluit Janssen af.