'Misschien gaat het een paar wedstrijden goed en dan breekt Promes mentaal'

'Misschien gaat het een paar wedstrijden goed en dan breekt Promes mentaal'

Gepubliceerd: donderdag 18 februari 2021 om 21:25do 18-02-2021 om 21:25

Dmitry Alenichev zet zijn vraagtekens bij de mogelijke transfer van Quincy Promes naar Spartak Moskou. Hij vraagt zich af of de aanvaller van Ajax nog steeds zo gemotiveerd is als een aantal jaren geleden.

Alenichev was één jaar trainer van Spartak en maakte Promes in zijn gloriedagen mee. Er is sprake van een terugkeer naar Rusland, maar Alenichev snapt dat niet. "Ik denk niet dat Promes dezelfde motivatie heeft", zegt hij tegen Sport-Express. "Deze transfer, mocht hij doorgaan, is niet echt duidelijk voor mij. Het gaat misschien één, twee of drie wedstrijden goed en dan breekt hij mentaal misschien wel. En ik ken Promes goed."

Promes is verdachte in een strafzaak die hem al maanden achtervolgt. "Dit kan slecht uitpakken voor het team en voor hem. Het is een lastige situatie voor Tedesco (trainer Spartak, red.). Hij moet Promes op een of andere manier zien te motiveren. Het is lastig om hem weer op het niveau van toen te krijgen."

Promes heeft in zijn vier jaren bij Spartak Moskou een heldenstatus afgedwongen. Alenichev hoefde hem echter nooit te motiveren. "Hij speelde op zo'n hoog niveau. Ik hoefde hem niet te motiveren. Ik weet nog dat ik een keer een gesprek met hem op de avond voor een wedstrijd, toen hij negatief in het nieuws was in Moskou. De clubleiding vroeg me om Promes niet op te stellen, maar daar ging ik niet mee akkoord."

"Ik vertelde Promes dat hij toch in de basis zou staan. Hij vertrok met een lach op z'n gezicht, die witte tanden... Twee dagen later maakte hij het beslissende doelpunt, rende hij naar me toe en bedankte hij me voor het vertrouwen. Dat is Promes."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Gaat de transfer van Promes er nog komen?

Ja, komt goed!
69%
Nee, gaat niet lukken
31%
(7692 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws