Update: Bayern bevestigt het slechte nieuws, EK in gevaar voor middenvelder

Update: Bayern bevestigt het slechte nieuws, EK in gevaar voor middenvelder

19-02-2021 14:35 Laatste update: 14:36
26

Problemen voor Bayern München en het Franse nationale elftal: Corentin Tolisso is geblesseerd geraakt en moet maanden revalideren. Het is nog maar de vraag of hij het EK van aankomende zomer gaat halen.

Dat melden BILD en L'Equipe. De absentie van Tolisso wordt op ongeveer drie maanden geschat. De Fransman raakte donderdag geblesseerd op de training van Bayern München. Tolisso is vrijdag met succes geopereerd en moet de komende maanden toekijken. Of hij het EK gaat halen, zal pas in een later stadium duidelijk worden. 

BILD meldt eveneens dat Tolisso voor drie maanden uitgeschakeld is, maar voegt daar wel aan toe dat dat in het slechtste geval ook zes maanden zou kunnen zijn. Het EK begint op 11 juni.

Tolisso (26) was juist bezig aan een sterke periode na een eerdere zware blessure. Hij maakte afgelopen maandag nog een belangrijke goal tegen Arminia Bielefeld (3-3).

Update: Bayern München heeft het slechte nieuws rond Corentin Tolisso bevestigd. De Fransman heeft op de training een pees afgescheurd in zijn linkerdij en staat maanden langs de kant.

"Ik vind het heel erg jammer voor Corentin", geeft trainer Hansi Flick op de persconferentie voor de wedstrijd tegen Eintracht Frankfurt van zaterdagmiddag aan. "We rekenen op een afwezigheid van minstens drie maanden." Tolisso mag dus nog hopen op het EK, maar dan moet de revalidatie voorspoedig verlopen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s